Carbonera 2011

 El mes de febrer de l’any 1986 l’Associació El Sui, moguts per la nostàlgia i per la inquietud de conèixer i donar a conèixer un ofici llavors desconegut, ens vàrem proposar fer de carboners.

 Des d’aleshores, cada dos anys, mostrem tot el procés del carboneig: des de la construcció i encesa de la pila, fins a la treta i venda del carbó. La nostra intenció és acostar-nos a la vida, costums i feines dels bosquerols i recuperar un ofici avui en dia desaparegut.

 Ens sentim orgullosos d’haver après a fer carbó, de poder explicar com ho fem, de presenciar la implicació de gent jove, que, com nosaltres, tenen  ganes de recuperar i conservar tradicions. I, com a bons canovins, ens afalaga el fet de saber que, gràcies a aquesta iniciativa, gent d’arreu del país coneix el poble de Cànoves.

 Amb molta il·lusió, i amb la col·laboració de persones de totes les edats, que de manera voluntària i altruista hi participen molt activament, i amb el suport econòmic d’institucions, d’empreses i d’entitats, fem fumar la carbonera.

 

 

Tuesday the 3rd. Associació el Suí