L'any 1989, l’Associació va prendre consciència del fet que l'ofici de carboner quedava en la memòria de les persones més grans amb el perill de caure en l’oblit a causa de l’arribada del gas butà l'any 1956 .

Això ens va preocupar i, amb la voluntat de recuperar-lo, vam iniciar la Mostra del Carboneig.

L'organitzem cada dos anys durant el mes de març amb la intenció de donar a conèixer, especialment als més joves, l'art de fer carbó o de carbonar. És a dir, a partir d'una cocció molt lenta convertir la llenya d'alzina en un diamant preciós i molt valuós anomenat carbó vegetal.

Des de l'associació treballem fermament per rememorar i mantenir viva aquesta tradició. Tot i que la Mostra del Carboneig es caracteritza per un caire festiu, amb activitats paral·leles durant els caps de setmana per fer-la atractiva al públic, l’eix vertebrador és posar de relleu com era de dur aquest ofici i quin era antigament el modus vivendi de moltes famílies.

Seguint la tècnica tradicional construïm la barraca de carboners, una pila carbonera de 30 tones de llenya d’alzina i una carbonera infantil d’una tona.